RØRVIK-Burger med ovnsbakte potetbåter og aioli

Varm burgerbrødene og varm fiskeburgerne i en stekepanne eller ute på grillen om sommeren. Legg et salatblad på brødbunnen og legg på en god spiseskje med coleslaw, 2 fiskeburgere, noen ringer med syltet løk og legg på brødtoppen. Server med potetbåter og aioli ved siden av.

 

Coleslaw

  1. Finsnitt kålen og løken, gulrot rives på den grove enden på et rivjern
  2. Bland sammen majones, creme fraiche og karri og smak til med salt, pepper og sitron
  3. Bland sausen med de finsittete grønnsakene og bland dette godt

Ovnsbakte poteter

  1. Vask potetene. Hvis skallet er pent, behold det gjerne på
  2. Del potetene i båter og legg i en ildfast form, hell over litt olje og dryss på litt urter etter ønske, gjerne timian, oregano, hvitløk
  3. Sett formen inn i ovnen på 200 °C i 20-30 minutter, vend potetene en gang i blant så alle sidene blir gylne og sprø

Syltet rødløk

  1. Skrell og kutt løken i 3 mm tykke ringer og legg de i en bolle
  2. Kok opp eddik, sukker og vann og tøm den varme laken over løken, og la stå på benken til neste dag
 

Rød coleslaw

  1. Kok opp 1 dl vann og tøm dette over rosinene og la stå i 5 minutter, sil av vannet
  2. Finsnitt kålen og purreløken og bland den med majonesen og rosinene og smak til med salt og pepper

Aioli

  1. Bland egg, eggeplomme, sennep og sitron i en bolle og pisk godt
  2. Spe sakte inn oljen litt etter litt mens du pisker godt
  3. Tilsett den finhakkete hvitløken og smak til med salt, cayennepepper og sitron
  4. La stå i min. 2 timer for å trekke smak fra hvitløken
4

PORSJONER

INGREDIENSER

  • 8 stk. Rørvik-burger (eller annen fiskeburger fra RØRVIK)
  • 4 stk. grove burgerbrød
  • Salatblader
Coleslaw
  • ½ liten hodekål
  • 2 gulrøtter
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 ss majones
  • 2 ss creme fraiche
  • 1 ts karri
Rød coleslaw
  • 1 liten rødkål
  • ½ purreløk
  • 2 ss majones
  • 50 rosiner
  • Salt og pepper
Ovnsbakte poteter
  • 400 g potet
  • Urter
  • Salt og pepper
  • Olje
Aioli
  • 1 egg
  • 1 eggeplomme
  • 1 ss sennep
  • 3 ts sitronsaft
  • ½ kinesisk hvitløk / 2 fedd hvitløk finhakket
  • 5 dl nøytral olje
 

Oppskrift utviklet av Andreas Holmboe