RØRVIK-Burger med ovnsbakte potetbåter og aioli
Varm burgerbrødene og varm fiskeburgerne i en stekepanne eller ute på grillen om sommeren. Legg et salatblad på brødbunnen og legg på en god spiseskje med coleslaw, 2 fiskeburgere, noen ringer med syltet løk og legg på brødtoppen. Server med potetbåter og aioli ved siden av.
Coleslaw
- Finsnitt kålen og løken, gulrot rives på den grove enden på et rivjern
- Bland sammen majones, creme fraiche og karri og smak til med salt, pepper og sitron
- Bland sausen med de finsittete grønnsakene og bland dette godt
Ovnsbakte poteter
- Vask potetene. Hvis skallet er pent, behold det gjerne på
- Del potetene i båter og legg i en ildfast form, hell over litt olje og dryss på litt urter etter ønske, gjerne timian, oregano, hvitløk
- Sett formen inn i ovnen på 200 °C i 20-30 minutter, vend potetene en gang i blant så alle sidene blir gylne og sprø
Syltet rødløk
- Skrell og kutt løken i 3 mm tykke ringer og legg de i en bolle
- Kok opp eddik, sukker og vann og tøm den varme laken over løken, og la stå på benken til neste dag
Rød coleslaw
- Kok opp 1 dl vann og tøm dette over rosinene og la stå i 5 minutter, sil av vannet
- Finsnitt kålen og purreløken og bland den med majonesen og rosinene og smak til med salt og pepper
Aioli
- Bland egg, eggeplomme, sennep og sitron i en bolle og pisk godt
- Spe sakte inn oljen litt etter litt mens du pisker godt
- Tilsett den finhakkete hvitløken og smak til med salt, cayennepepper og sitron
- La stå i min. 2 timer for å trekke smak fra hvitløken
PORSJONER
INGREDIENSER
- 8 stk. Rørvik-burger (eller annen fiskeburger fra RØRVIK)
- 4 stk. grove burgerbrød
- Salatblader
Coleslaw
- ½ liten hodekål
- 2 gulrøtter
- 2 stk. sjalottløk
- 2 ss majones
- 2 ss creme fraiche
- 1 ts karri
Rød coleslaw
- 1 liten rødkål
- ½ purreløk
- 2 ss majones
- 50 rosiner
- Salt og pepper
Ovnsbakte poteter
- 400 g potet
- Urter
- Salt og pepper
- Olje
Aioli
- 1 egg
- 1 eggeplomme
- 1 ss sennep
- 3 ts sitronsaft
- ½ kinesisk hvitløk / 2 fedd hvitløk finhakket
- 5 dl nøytral olje
Oppskrift utviklet av Andreas Holmboe