Nyheter

Rørvik blir merkevare for god sjømat

Fiskemat fra Rørvik er flere ganger kåret til landets beste. Nå blir stedsnavnet Rørvik merkevare, og produktene vil selv fortelle hvorfor de smaker så godt!

Historien til Rørvik Fisk startet i en kjeller i Rørvik i 1927, med produksjon av fiskemat for hånd. Fra første dag ble kvaliteten sikret gjennom bruk av de beste råvarene. Det har gitt fiskematprodusenten edelt metall i Sjømat-NM. Senest i 2013 ble fire medaljer, og fiskepuddingen og fiskebollene kåret til landets beste.

- Det er lett å forklare hvorfor fiskematen vår er så god. I tillegg til at vi bruker svært gode råvarer fra eget mottak, brenner våre ansatte for å lage god mat. Mange av dem har lært fiskematproduksjon av bestemor Marie Pettersen, som starta i 1927 og holdt på til hun var 90, forklarer daglig leder Øivind Pettersen i Rørvik Fiskmat.

Rørvik = Sjømat av beste kvalitet

De tradisjonelle oppskriftene og grunnprinsippene om å sikre kvalitet hele veien fra råvaren tas opp av havet til den ligger på middagstallerkenen, står fortsatt sterkt. Nå lanserer familiebedriften sin nye merkevare, basert nettopp på tradisjonene og kvaliteten.

Stedsnavnet «Rørvik» skal fra nå av erstatte de tidligere etikettene og emballasjen fra både AS Rørvik Fisk & Fiskmatforretning, Rørvik Fisk AS og Rørvik Fiskemat AS. Det vil si at navnet «Rørvik» vil brukes på fiskemat i butikkene i Norge, og på fersk, frossen og saltet fisk som eksporteres til hele verden. Målet er å gjøre Rørvik synonymt med tradisjonell og god sjømat av beste kvalitet.

- Vi har fiskemottak både i Nord-Trøndelag og Nordland. Forholdet til fiskerne er viktig for oss, og kvaliteten på produktene våre starter alltid med de gode råvarene som de leverer. Dette har alltid vært kjernen i vår virksomhet og vil være det også i årene som kommer. Derfor er fiskerne og våre dyktige ansatte sentrale elementer i vårt nye merkenavn, sier økonomisjef Sunniva Nicolaisen.

Smak på Rørvik

Lørdag lanseres «Rørvik»-produktene lokalt. Fra kl 12-14 vil du kunne se og smake på produktene ved dagligvarebutikker både på Kolvereid og Rørvik.

  • Rørvik: Rema 1000, Rimi og Coop Mega
  • Kolvereid: Coop Prix XL

Sammtidig vil du kunne hilse på og prate med menneskene som til daglig lager landets beste fiskemat – «Rørvik»!

Påfølgende helg vil selskapet ha et tilsvarende lanseringsarrangement i Trondheim.