Nyheter

Le mot Storhavet! - Opplev en tur til Vandsøya på 70-tallet


På fredagen under Skreifestivalen kan dere bli med ut til mottaket vårt i Vandsøya og oppleve et ekte fiskemottak slik det er i dag (mer info her: http://skreifestivalen.no/program/24-mars-2017/vandsoya-dag/).

Samme dag er det også urpremiere på forestillingen "Le mot Storhavet"!
En perfekt kombinasjon!

Forestillingen «Le mot Storhavet» tar utgangspunkt i livet rundt skreifisket i Viknaværene på Namdalskysten. Du blir tatt med tilbake til den nære fortiden på 1970-tallet. Dette ved å bli bedt med på en båttur med den gamle skyssbåten MS Folla med kurs til det eneste gjenværende fiskeværet i drift ute i øyene i Nord-Trøndelag; Vandsøya.

Det blir fire forestillinger i Norvegsalen i Kystmuseet Norveg med to på fredag 24. mars og to på lørdag 25. mars.
Billetter kjøpes her http://online2.citybreak.com/search/other/ShowOther.aspx?onlineid=1514378029&pids=459162 eller i resepsjonen i Norveg.

Ønsker dere velkommen til å besøke oss i Vandsøya i nåtiden og anbefaler dere å bli med på reisen tilbake i tid!

For mer info om programmet under Skreifestivalen, besøk www.skreifestivalen.noSikkerhetsansvarlig og kvinnebedårer Sveinung Kvisvik har no jobba på Folla et halvår. Hain har forri som ei flaksførkje fra båt til båt, der hain jobbe som billettør, kaffekoker og sjarmør.

Som Aukraværing, nærmare bestemt fra øya Gossa på mørekysten, så ble det naturlig å velge livet på sjøen. Dog ryktes det at hain da kan lett komme seg fra havn til havn for å møte sine "bekjentskaper" langs kysten.

Gitaren og rullings er hains faste følgesvenner, og er i følge hain selv det eneste hain treng. Sånn i det vanlige, men takker selvfølgelig aldri nei til piker, brennevin og sang.

Møt Kvisvik og resten av karakterene i forestillingen "Le mot Storhavet" under skreifestivalen