Nyheter

NM MEDALJE

Rørvik Fiskemat vant denne uken bronsemedalje i åpen klasse for vår Varmrøkt Pepperørret i Norgesmesterskapet for røkt laks og ørret .

Medaljen ble overlevert fra statssekretær for Nærings- og Fiskeridepartementet Roy Angelvik til daglig leder for Rørvik Fiskemat Øivind Pettersen under årets Aqua Nor.

NSL arrangerte NM i røkt og gravet laks og ørret 2017 i samarbeid med NTNU Matteknologi og med økonomisk støtte fra Norges Sjømatråd. Konkurransen ble gjennomført ved at en fagjury bestående av fire dommere vurderer alle produktene i fellesskap, for så å nominerer 5 produkter i hver klasse. Klassene er kaldrøkt laks, kaldrøkt ørret, varmrøkt laks, gravet laks og åpen klasse. Siden blir disse 5 produktene blindtestet av en jury bestående av 24 tilfeldige utvalgte uten speisiell kompetanse. Konkurransen denne gangen samlet 23 produsenter fra hele landet, og til sammen 76  forskjellige produkter ble bedømt.

Fagjuryen var fornøyde med kvaliteten på produktene i årets konkurranse. Det var også god deltagelse i de ulike klassene. Konkurransen var spesielt hard i klassene «Kaldrøkt laks» og «Åpen klasse».

Vi er veldig stolt av å ha nådd så høyt opp i denne konkurransen!