Nyheter

Medaljedryss til Rørvik Fiskemat i NM

Landets beste fiskepudding og fiskeboller kommer fra Rørvik! Gull og sølv drysset ned over den tradisjonsrike fiskematprodusenten under årets NM i sjømatprodukter.

Hele fire ganger kunne fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen henge gull og sølvmedaljer rundt halsen på daglig leder Øivind Pettersen i Rørvik Fiskemat, under kåringa av landets beste sjømat på Rådhusplassen i Oslo.

- Det er lett å forklare hvorfor fiskematen vår er så god. I tillegg til at vi bruker svært gode råvarer fra eget mottak, brenner våre ansatte for å lage god mat. Mange av dem har lært fiskematproduksjon av bestemor Marie Pettersen, som starta her i 1927 og holdt på i fabrikken fram til hun var 90, forklarer Øivind Pettersen.

Norgesmesterskapet 2013 endte med hele fire medaljer til industriproduktene fra Rørvik-bedriften:

  • Gull for fiskepuddingen
  • Gull for fiskeboller (storball)
  • Sølv for fiskeboller (tradisjonell)
  • Sølv for fiskekakene

For daglig leder Øivind Pettersen, produksjonssjef Janne Hoddø og økonomisjef Sunniva Nicolaisen ble Sjømat-NM en gedigen opptur.

- Før vi reiste nedover, visste vi at vi hadde fem produkter med i finalen, og at vi hadde vunnet en medalje. Men vi ante ikke i hvilken klasse, hvor mange eller hvilken valør, forteller en overveldet Nicolaisen etter prisdrysset.

Norgesmesterskapet i sjømatprodukter arrangeres av Norske Sjømatbedrifters Landsforening, og konkurransen er knallhard. I finalen for industriproduktene kjempet Rørvik Fiskemat mot Findus Norge, Fonn Egersund, Ferdigmat, Brødr. Hjønnevåg, MaxMat og Lofotprodukt.