Bakt torsk med gulrotgrateng, egg og baconsmør, nypotet, blomkål og dill

Ja takk — moderne tradisjonsmat

Ingredienser
GULROTGRATENG
40 g smør
30 g hvetemel
5 dl melk
3 gulrøtter
Griljermel
Slik gjør du

Smelt smør og visp inn mel. Spe med melk litt og litt, kok i 5 minutter. Skrell og kutt gulrot i skiver og kok dem møre i saltet vann ca 10 minutter. Bland gulrot og hvit saus i en egnet bolle. Hell i en ildfast form, topp med griljermel og stek på 200 grader i 20 minutter.

EGG OG BACONSMØR
2 egg
200 g bacon
50 g smør

Kok egg i 10 minutter, skrell og kutt i terninger. Stek bacon gyllent i smør og tilsett egg ved servering.

POTETER, PEPPERROT OG BLOMKÅL
10 nypoteter
1 blomkål
Dill
1 knoll pepperrot

Nypoteter kokes i saltet vann. Blomkål kuttes i skiver på 3 cm, stekes 4 minutter på hver side i olje. Toppes med revet pepperrot.

TORSK
800 g torsk
25 g smør

Torsk deles opp i serveringsstykker på 200 gram. Bak på 200 grader under aluminiumsfolie med smør i 12 minutter.



Oppskrift utviklet av Thomas Borgan