Gravlaks med lun potetsalat og sennepssaus

Legg potetsalaten midt på tallerkenen og dander rundt med tynne skiver av gravet laks som er rullet sammen til roser. Pynt med noen dillskudd og den syltete løken delt i sine naturlige lag.

Sennepssaus

  1. Visp sammen sennep, sukker, eddik og eggeplommen til sukkeret er oppløst.
  2. Spe sakte inn oljen litt etter litt samtidig som du pisker til du har pisket inn all oljen.
  3. Tilsett den hakkete dillen og smak til med salt og pepper. Hvis den er for tykk kan du tilsette 1 - 2 ss kaldt vann.

Lun potetsalat

  1. Vask og skrubb poteten og kutt den i halv centimeter tykke skiver. La skallet være på.
  2. Kok potetskivene til de er ferdige - ca. 10 minutter, tøm av vannet og la de stå.
  3. Bland sennep, revet skall og saft fra en halv sitron og spe inn ½ dl god olivenolje.
  4. Vend så inn potetskivene, finsnittet vårløk og 2 never med vasket spinatblader, smak til med salt og pepper.

Syltet delikatesseløk

  1. Skrell og del løken i to.
  2. Kok opp eddik, sukker og vann og tøm den varme laken over løken.
  3. La blandingen stå til neste dag.
4

PORSJONER

INGREDIENSER

  • Gravet laks fra RØRVIK
Sennepssaus
  • 2-3 ss sterk sennep (dijonn)
  • 1 ss sukker
  • ½ - 1 hvitvinseddik
  • 1 eggeplomme
  • 1 ½ dl nøytral olje
  • 3 ss hakket dill
  • Salt og pepper
Lun potetsalat
  • 400 g mandel- eller Amadine-potet
  • 2 ss sennep
  • 2 stk vårløk
  • 1 sitron
  • 1 pose spinat
  • Olivenolje
  • Salt og pepper
Syltet delikatesseløk
  • 4 stk. delikatesseløk
  • 1 dl eddik
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vann

Oppskrift utviklet av Andreas Holmboe